petak, 26. travnja 2013.

Još malo i kraj školske godine, jeste li zadovoljni?

Do kraja petog razreda nas dijeli mjesec i pol. Znam da vas se većina sad smješka, ali jeste li zbilja spremni za kraj školske godine? Malo sam listala imenik jučer i nisam baš nešto previše zadovoljna onim što sam vidjela. Mislim da možete puno bolje. Previše ste se opustili i zadovoljili se s prosjekom, a niste prosječni, kreativni ste, pametni i samo malo da se potrudite bili biste i više nego odlični.
Stoga sam vam pripremila nekoliko pričica za koje se nadam da će vas probuditi, malo trgnuti i pokazati vam da ako se trudite u školi i životu, možete postići sve. 
  •   Liv Ullmann, slavna glumica, dva puta nominirana za Oskara, dva puta nije prošla na audiciji za glumačku školu u Norveškoj. Profesori su rekli da nema talenta. 
  • Albert Einstein, fizičar i dobitnik Nobelove nagrade imao je loše ocjene iz matematike i pao je na prijamnom ispitu za fakultet. 
  • kada je godine 1865. A.G. Bell konstruirao telefon, jedan američki novinar je napisao: Svakom razumnom i inteligentnom čovjeku je jasno da je prenošenje ljudskog glasa žicom nemoguće. A čak i da nije nemoguće, potpuno je beskorisno (što bi se taj novinar iznenadio da je mogao vidjeti u budućnost :-))
  • Tko je Jimmy Denny? To je čovjek koji je nakon prvog nastupa 1954.g. otpustio Elvisa Preslyja riječima: Sinko, ovakvo pjevanje te neće nikamo odvesti. Najbolje da ponovno počneš voziti kamion. 

Imate li problem pokušajte ga riješiti na jedan način. Ako ne uspijete, iskreno priznajte i pokušajte na drugi način.   Franklin Roosvelt

Neuspjeh je samo jedna stepenica prema uspjehu. Moramo se nastaviti penjati. Ako vam je cilj proći peti razred s dobrim uspjehom, imate još vremena, potrudite se i uspjet ćete :-)

 
 

1 komentari:

Unknown on 17. svibnja 2013. u 05:07 kaže...

Razrednice koliko moramo platiti kuhinju za 5. mjesec

Marina :)

Objavi komentar

 

petice Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting